Het weer: minder koud

Met een noordwestelijke luchtstroming wordt vochtige, maritieme en mildere lucht aangevoerd. Hierbij is een einde gekomen aan de koudegolf en heeft de dooi zich ingezet. Storingen doen echter geregeld onze regio aan en zorgen voor wisselvallig weer. Tussendoor zijn er echter ook droge perioden met wat zon. Na het weekend stabiliseert de atmosfeer even, maar is er ’s nachts kans op vorst.
Vandaag is er tijdelijk ruimte voor wat zon. Na de middag komt er echter meer bewolking opzetten en tegen de avond volgt er wat lichte regen of motregen. Er staat niet al te veel wind en de maxima liggen rond 5 of 6 graden.
Morgen schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de middag wordt het even droger, maar nadien komt er opnieuw lichte regen opzetten. Het kwik bereikt een graad of 7. Er staat een koude noordwestenwind.
Donderdag domineren wolken en af en toe valt er een drupje regen. Vaak is het echter droog. De wind kiest voor een meer westelijke sector, waardoor het minder koud aanvoelt. De maxima liggen rond 8 graden.
Vrijdag is het bewolkt met soms een spatje motregen. De nadruk ligt echter op overwegend droog weer en de maxima komen uit op 8 graden.
Zaterdag kan het kwik richting 10 graden klimmen. Wolken overheersen echter het weerbeeld en van tijd tot tijd valt er wat lichte regen of motregen.
Zondag is het regenachtig in de ochtend of tijdelijk valt er regen en sneeuw gemengd. Na de middag zijn er brede opklaringen en is de zon van de partij. De maxima worden in de ochtend bereikt bij 9 graden. Na de middag verliezen we vlug enkele graden.
Na het weekend is het even wat droger, maar storingen zijn niet ver af. Mogelijk kan het maandag in de ochtend licht vriezen. Dinsdag en woensdag lijken ook droog te verlopen, maar de kans op vorst tijdens de nacht is groot. (Michel Nulens - Meteoservices)9805