Het weer: Minder warm!

Een hogedrukgebied nestelt zich nabij Schotland. Aan de oostelijke flank hiervan wordt minder warme lucht vanuit het noorden en later het noordoosten naar onze streken gestuurd. Het blijft meestal droog, al kunnen soms zwakke storingen over onze streken schuiven met voornamelijk wolkenvelden.
Morgen is het stralend zonnig weer. Na de middag komen er stilaan enkele wolken opzetten. Met een zwak noordelijk briesje wordt er echter minder warme lucht aangevoerd en het kwik stagneert op 18 graden.
Vrijdag komen er later op de dag meer wolken opzetten en vooral later in de namiddag is een bui of wat regen niet uitgesloten, al blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 13 graden.
Zaterdag blijft het droog en er zijn flinke zonnige perioden. De maxima liggen rond 15 graden, wat overigens boven de normale waarde is.
Zondag schuiven er vanuit het noorden tijdelijk wolkenvelden over onze streken, maar de neerslagkansen blijven uitermate laag. Later in de namiddag is er terug meer zon. De maxima liggen rond 15 graden.
Na het weekend wordt het opnieuw zonnig onder impuls van hogedruk, maar aanvankelijk is het nog minder warm. Stilaan lopen de temperaturen echter opnieuw op en lonkt 20 graden weer op de thermometer. (Michel Nulens – Meteoservices)20141