Het weer: na het weekend zachter

Een op gang komende westcirculatie verdringt in de loop van het weekend stilaan de koude lucht in onze streken. Na het weekend wordt het zelfs een flink stuk zachter. Echter storingen brengen dan geregeld regen over onze regio. Tot dan moeten we nog rekening houden met vriestemperaturen en zelfs overdag kan het kwik amper boven 0 graden klimmen.
Morgen is er kans op aanvriezende mist in de ochtend. Nadien wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen, maar lokaal blijft het mistig. Het is meestal droog en het is koud bij maxima rond -2 graden.
Donderdag bepalen nevel, mist en lage wolken het weerbeeld voor een groot deel van de dag. Opklaringen zijn er nauwelijks en het is koud -2 graden. Bovendien komt er een schrale noordoostenwind te staan.
Vrijdag zijn er vooral na de middag opklaringen, maar het is nog steeds koud bij maxima rond -1 graad. In de ochtend liggen de minima rond -7 graden.
Tijdens het weekend komt er stilaan een verandering in het koude weer. Laat zaterdag kan een storing over onze streken schuiven met lichte sneeuwval. In de loop van zondag gaat de sneeuw stilaan over in regen. Het kan tijdelijk wel gevaar glad worden. Vanaf maandag is het gevoelig zachter bij maxima rond gemiddeld 6 of 7 graden, maar het wordt ook wisselvallig met geregeld regen. (Michel Nulens - Meteoservices) 12328