Het weer: nachtvorst

Een uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui is echter niet geheel uitgesloten. De middagtemperaturen liggen rond 7 of 8 graden bij een matige west-noordwestenwind.
Morgen komt er lokaal nevel, mist of lage bewolking voor. Een drupje motregen is daarbij mogelijk. Stilaan raakt het ochtendgrijs opgeruimd en kan de zon geregeld doorbreken. Op een enkele plaatselijke regenbui na, blijft het vervolgens overal droog. Het kwik bereikt gemiddeld 7 graden en de wind waait meestal zwak uit het westen.
Woensdag kan het enige tijd duren alvorens nevel en mist zijn opgeruimd. Nadien is er ruimte voor de zon. Het is koud bij maxima rond 4 graden en de wind waait zwak uit een oostelijke sector.
Donderdag is de zon geregeld aanwezig in het weerbeeld. Het blijft droog en na een koude vriesnacht, komen de maxima uit op slechts 3 graden. De oostenwind wordt matig.
Vrijdag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken vanuit het zuiden. Het blijft meestal droog, maar het is erg koud bij maxima rond 2 graden.
In het weekend kunnen storingen vanuit het westen over onze streken schuiven en komt er een einde aan de koude prik. Het wordt zachter met maxima op zaterdag rond 7 graden en zondag rond 9 graden. De regenkansen nemen wel sterk toe. (Michel Nulens - Meteoservices)44030