Het weer: nat weekend!

Een krachtig hogedrukgebied ten westen van Frankrijk bouwt de volgende dagen op over onze streken en is verantwoordelijk voor rustig, droog, zonnig, maar ook vrij koud weer. Eerst zorgen depressies en storingen echter voor een nat weekend.

Vandaag verloopt de namiddag bewolkt, maar vaak droog. Een drupje motregen is evenwel mogelijk. Bij 9 of 10 graden is het zacht.

Morgen wordt een sombere dag met regen die in de loop van de voormiddag komt opzetten en vervolgens de rest van de dag aanhoudt. Maxima rond 8 graden.

Zondag wisselen perioden van regen af met drogere perioden. Pas naar de avond toe wordt het meestal droog. Maxima rond 6 graden en de wind draait naar het noorden.

Maandag is het bewolkt in de ochtend, maar zijn er ook enkele opklaringen. Naarmate de dag vordert worden de opklaringen breder. Het is meestal droog bij 6 graden.

Dinsdag vriest het licht in de ochtend. Nadien is er ruimte voor de zon en kan het kwik oplopen tot een graad of 7. De wind waait zwak, soms matig uit het noordoosten.

Woensdag en donderdag wordt het flink zonnig bij 7 graden, maar tijdens de nachten vriest het algemeen. Op het einde van de week komt er meer bewolking opzetten, maar de neerslagkansen blijven eerder klein. (Michel Nulens - Meteoservices)

6982