Het weer: nazomer

Na de doortocht van een zwakke storing (voornamelijk wolken en in mindere mate neerslag) bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Hierbij is het droog en het kwik gaat de hoogte in. Het ziet er trouwens naar uit dat het nog tot halfweg volgende week blijft nazomeren.
Morgen begint de ochtend vrij zonnig, maar een verzwakte storing zorgt al vrij vlug voor een toename van de wolken. Later kan het mistig worden en er is kans op een drupje motregen, al zullen de hoeveelheden neerslag sterk beperkt zijn. Maxima rond 21 graden.
Donderdag zijn er vrij veel wolken, maar het is droog en later in de namiddag worden de opklaringen breder. De maxima liggen rond 21 graden.
Vrijdag zijn de wolken in de minderheid en het kwik kan oplopen tot 22 of 23 graden. In de avond wordt het zelfs helder. Het is wel koud tijdens de ochtend met minima rond 9 graden.
Het weekend belooft zonnig en warm te worden met maxima die op zondag zelfs iets boven 25 graden kunnen uitkomen. Ook na het weekend blijft het kwik hoog en is er veel zon. Mogelijk verandert het weer op het einde van de week.(Michel Nulens - Meteoservices)
11317