Het weer: nazomer!

Onder impuls van een hogedrukgebied met kern over de Scandinavische landen, wordt droge landlucht vanuit het oosten en later het zuidoosten naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied schuift geleidelijk aan door richting Rusland, waarbij stilaan storingen onze streken kunnen bereiken.
Morgen domineren anticyclonale condities met veel zon en weinig wolken. In de ochtend is er wel wat nevel mogelijk. Het wordt aangenaam warm bij maxima rond 20 graden, al staat er een matige wind uit het noordoosten.
Donderdag is het stralend zonnig weer. De zon kan het kwik richting 21 graden duwen en het blijft droog. Er staat echter nog een matige wind uit het noordoosten.
Vrijdag kiest de wind meer voor een zuidoostelijke sector. Hierdoor kan het nog wat warmer worden bij 22 graden. Het is stralend zonnig weer en er zijn nauwelijks wolken.
Zaterdag houdt het prachtige nazomerweer aan bij veel zon en maxima rond 22 graden. Later op de dag komt er wel wat bewolking vanuit het westen opzetten.
Zondag lijkt voorlopig nog droog te verlopen, maar een storing komt akelig dichtbij onze regio. De wolken worden talrijker bij 19 graden.
De volgende dagen zorgt gestoorde lucht voor regen en buien, maar het blijft erg zacht bij maxima rond 20 graden. Op het einde van de week lijkt het opnieuw droog te blijven met meer zon. (Michel Nulens - Meteoservices)22611