Het weer: nazomer

Een krachtig hogedrukgebied over het oosten van Europa brengt in onze streken zonnig en warm weer. Tijdens het weekend kan een storing over onze streken schuiven en valt er tijdelijk regen. Nadien stijgt de luchtdruk opnieuw door een uitloper van het hoog der Azoren. We hebben een fameuze nazomer!
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Na een koele ochtend kan het kwik vanmiddag oplopen naar gemiddeld 26 graden. Er staat een zwak briesje uit het oosten.
Morgen domineert de zon van de vroege ochtend tot de avond. Het kwik kan opnieuw zomerse waarden bereiken bij 28 graden. Een zwak briesje uit het zuiden brengt nauwelijks verkoeling.
Vrijdag kiest de wind voor het zuidwesten en de aangevoerde lucht is een fractie minder warm. Met een stralende zon en slechts enkele wolken haalt het kwik 24 graden.
Zaterdag nadert een storing vanuit het westen en laat de bewolking gestaag toenemen, in de avond en nacht gevolgd door wat regendruppels. Eer het echter zo ver is kan het kwik nog oplopen tot 25 graden.
Zondag is het wisselend tot zwaar bewolkt met in de eerste helft van de dag kans op af en toe regen. Nadien blijft het droog en zijn er steeds meer opklaringen, waarbij de zon ook steeds meer ruimte krijgt. De maxima liggen rond 22 graden.
Na het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het flink zonnig. Dat heeft uiteraard zijn invloed op het kwik dat opnieuw tot de zomerse grens van 25 graden kan klimmen. Halfweg de week lijkt het wat minder warm te worden, maar met geregeld zon en maxima rond 22 of 23 graden is het nog steeds erg aangenaam. (Michel Nulens - Meteoservices)28551