Het weer: nog enkele dagen lenteweer

Een hogedrukgebied met kern over de Noordzee is verantwoordelijk voor prachtig en zonovergoten lenteweer. De invloed van dit hogedrukgebied neemt de volgende dagen af en stilaan kunnen verzwakte storingen over onze streken schuiven met meer wolken. De maxima komen daarbij lager uit, maar de nachten verlopen minder koud.
Vandaag dus schitterend lenteweer. De zon ondervindt nauwelijks hinder van de hoge sluierwolken en duwt het kwik richting 16 graden.
Morgen is er flink wat zon, al komen er ook enkele wolken voor. Het kwik klimt tot gemiddeld 15 graden en de wind spant aan tot matig.
Donderdag is het flink zonnig en komen er slechts enkele wolken voor. Het kwik kan oplopen tot een graad of 16. Er staat weinig wind uit het noordoosten.
Vrijdag komt er wat meer bewolking vanuit het noorden opzetten, maar de zon is geregeld van de partij. De maxima liggen rond 15 graden.
Zaterdag zorgt een zwakke storing voor veel wolken. Het blijft evenwel overwegend droog. Na de middag volgen er meer opklaringen vanuit het noorden. Kouder bij 9 graden.
Zondag is de zon opnieuw van de partij, maar het is fris bij 11 graden. In de ochtend vriest het daarbij algemeen.
Na het weekend komt er stilaan meer bewolking opzetten en vanaf dinsdag lijkt een wisselvallige periode aan te breken met toenemende neerslagkansen, maar wel vrij zachte temperaturen.(Michel Nulens - Meteoservices)
7167