Het weer: nog enkele zomerse dagen

Dankzij drukstijgingen worden we enkele dagen getrakteerd op zomers weer in onze streken. Tijdens het weekend kunnen echter storingen tot onze regio doordringen en nadien gaan we over naar een wisselvallig en koeler weerbeeld met een grotere kans op neerslag.
Vandaag domineert de zon het weerbeeld. Er komen wel hoge wolkenvelden voor, maar die hinderen nauwelijks. Rond de middagperiode is er wat meer bewolking. Het kwik kan oplopen tot gemiddeld 26 graden en er is weinig wind.

Morgen zijn er bij momenten meer wolken, maar het blijft droog en de zon is geregeld aanwezig. Het kwik bereikt gemiddeld 26 graden.
Vrijdag kan het kwik oplopen tot 28 graden. Het is flink zonnig en er komen slechts enkele wolken voor. De wind is meestal zwak.
Zaterdag is er aanvankelijk veel zon en het kwik kan oplopen tot 26 of 27 graden. Later neemt de bewolking toe, in de loop van de namiddag gevolgd door regen vanuit het westen.
Zondag liggen de maxima rond 25 graden. Het is wisselvallig met geregeld een aantal wolkenvelden en af en toe enkele buien. Een donderslag is mogelijk.
Na het weekend staan buien op het programma en de maxima komen lager uit bij gemiddeld 23 graden. In de tweede helft van de week lijkt het weer opnieuw te verbeteren met meer zon en hogere temperaturen. (Michel Nulens - Meteoservices)
13789