Het weer: nog even geduld voor de zon

Het hogedrukgebied der Azoren kan stilaan een uitloper tot over onze streken opbouwen. We zullen de volgende dagen op de barometer de luchtdruk stilaan zien stijgen. Na het weekend zou de invloed duidelijker moeten zijn met meer zon en droog weer. Evenwel tot dan blijft het nog licht wisselvallig met vrij grote neerslagkansen.
Vandaag is het vrij somber weer. Wolken domineren en nu en dan valt er wat regen. Er zijn ook drogere perioden. Het is fris bij 18 graden.
Morgen kunnen wolken bij momenten hardnekkig het weerbeeld bepalen, maar af en toe is er ook wat zon. Er kan een lokale bui tot ontwikkeling komen. Bij een zwakke noordoostenwind klimt het kwik tot 21 graden.
Donderdag is er kans op mist in de ochtend. Nadien is er ruimte voor de zon, maar er komen ook stapelwolken voor. Vooral na de middag ontstaan er een aantal buien, die eventueel vergezeld worden van een donderslag. Het kwik klimt tot 23 of 24 graden.
Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is, op een enkele bui na, meestal droog en het kwik klimt tot 21 graden.
Zaterdag kiest de wind voor het noorden en er wordt koudere lucht aangevoerd, waarbij de temperaturen niet hoger komen dan 18 graden. Het is wel overwegend droog en vooral de eerste helft van de dag is er ook wat zon.
Zondag sluiten we de maand af met veel wolken en soms een bui. Een weinig zonneschijn is evenwel mogelijk en het kwik loopt op naar 22 graden.
Na het weekend lijkt de invloed van het hoog der Azoren enige dagen dominanter te worden. De eerste helft van de week wordt het droger, zonniger en het kwik kan wat hoger uitkomen. Enkele zomerse dagen liggen dan toch in het verschiet. (Michel Nulens - Meteoservices)
8150