Het weer: nog geen zomer in zicht

Een actieve depressie met storing trekt dinsdagavond over onze regio. Daarbij is er kans op lokaal hevig onweer. De depressie en de gestoorde lucht kan nadien nog even het weer bepalen, maar op het einde van de week wordt het tijdelijk stabieler, rustiger en droger. In het weekend melden nieuwe storingen zich echter aan. De zomer is nog niet echt in aantocht.
Vanavond neemt de onstabiliteit toe en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot stand komen. Er is kans op hevig onweer met hagel, windstoten en veel neerslag. Drukkend warm bij 28 graden.
Morgen is het somber met veel wolken en periodiek lichte regen of motregen. Er zijn evenwel ook drogere perioden. Het is fris bij maxima die blijven steken op 16 of 17 graden.
Donderdag domineren wolken vaak het weerbeeld en nog steeds is de kans op regen of buien erg groot. Er zijn ook drogere perioden, met enkele opklaringen, vooral in de namiddag. Het kwik bereikt een graad of 17.
Vrijdag komt de atmosfeer tot rust en wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon is geregeld van de partij en het is overwegend droog. De maxima komen uit op 21 graden.
In het weekend komt een nieuwe storing opzetten, die zaterdag in de namiddag regen brengt vanuit het westen. Tijdens de nacht blijft het regenachtig. Zondag komen we achter de storing terecht, maar de atmosfeer is onstabiel, waarbij buien geregeld tot ontwikkeling komen. Het kwik ligt meestal rond 20 graden. Na het weekend houdt het wisselvallige weer nog enige tijd aan.(Michel Nulens - Meteoservices)
8063