Het weer: onweer!

U heeft het al gemerkt, storingen schuiven over onze regio, waarbij de neerslagkansen toenemen. Bovendien is de atmosfeer onstabiel met kans op onweer. Tijdelijk keert de atmosfeer tot rust, maar nadien melden zich opnieuw regen- en onweersbuien. Het kwik houdt zomerse waarden aan.
Vanavond zijn er zonnige perioden, maar lokaal komen ook enkele stevige onweersbuien tot stand. Deze kunnen gepaard gaan met veel neerslag op korte tijd en zware windstoten. Het is erg zwoel met temperaturen om 20 uur nog rond 30 graden.
Morgen zorgt een storing voor veel wolken met perioden van regen en buien. De kans op onweer is er groot. Lokaal zijn er stevige onweersbuien mogelijk met hagel, overvloedige neerslag en zware windstoten. Pas tegen de avond wordt het droger. Maxima rond 26 graden.
Donderdag doet de atmosfeer het even rustig. De zon is van de partij en het blijft meestal droog. Het kwik kan oplopen tot 29 of 30 graden.
Vrijdag is er flink wat zon in de ochtend. Na de middag komen er echter onweersbuien opzetten, die ook tijdens de nacht aanhouden. Maxima rond 30 graden.
In het weekend is het erg wisselvallig met geregeld regen of buien, maar ook droge perioden met wat zon. Het blijft drukkend warm met maxima rond 29 of 30 graden. Na het weekend wordt het stilaan wat minder warm. (Michel Nulens - Meteoservices) 13611