Het weer: ook droge perioden

Depressies bepalen vooralsnog het weerbeeld in onze regio, waarbij geregeld neerslag mag verwacht worden. De temperaturen zijn evenwel niet al te laag en er komen ook langere droge perioden voor. Halfweg volgende week lijkt er een droge periode aan te komen.
Straks maakt de zon plaats voor meer wolken in de namiddag. Later is er kans op een bui, maar vaak blijft het droog. Het is zacht bij maxima rond 21 graden.
Morgen komt een storing in de loop van de ochtend opzetten vanuit het zuidoosten. De bewolking neemt toe en er volgen regen of buien. Na de middag is er kans op onweer. Het kwik bereikt 18 graden.
Donderdag is het koeler met 15 graden. De eerste helft van de dag verloopt regenachtig. In de loop van de namiddag wordt het stilaan droger vanuit het zuiden, maar de wolken blijven domineren.
Vrijdag zijn er talrijke wolkenvelden en soms kan er een drupje motregen vallen. Meestal is het echter droog en vooral na de middag kan de zon af en toe door het wolkendek breken. De maxima liggen rond 15 graden.
Zaterdag is het regenachtig in de ochtend. Nadien wordt het droger, maar de wolken zijn hardnekkig. Het is fris bij 13 graden.
Zondag is het bewolkt, maar overwegend droog. Het kwik blijft eerder laag bij gemiddeld 13 graden.
Na het weekend volgen nog een aantal koele wisselvallige dagen, maar in de tweede helft van de week lijkt het droog te blijven en is er meer ruimte voor de zon. Dit heeft natuurlijk ook zijn gevolg voor de temperatuur die enkele graden hoger uitkomt. (Michel Nulens - Meteoservices)10470