Het weer: oplopende temperaturen

Een hogedrukgebied bouwt op vanuit het zuidwesten en kan het weer in onze regio bepalen. De zon krijgt de overhand en de temperaturen lopen op. Na het weekend komen er onweerachtige buien vanuit het zuiden opzetten en het wordt drukkend warm.
Morgen wordt het flink zonnig en het blijft droog. Het kwik kan oplopen tot gemiddeld 20 graden en er is niet al te veel wind.
Maandag wordt het erg warm bij 22 of 23 graden. De zon kan het weerbeeld domineren, al zijn er ook enkele stapelwolken. Een enkele bui in de latere namiddag is mogelijk.
Dinsdag wisselen zonnige perioden en wolken elkaar af. Het wordt zomers warm bij maxima rond 25 graden. Een warmteonweer in de avond is niet uitgesloten.
Woensdag neemt de bewolking toe vanuit het westen en in de loop van de voormiddag gaat het regenen. Na de middag gaat de regen over in buien en is ook een donderslag mogelijk. Maxima rond 20 graden.
De tweede helft van de week verloopt licht wisselvallig, maar vooral koeler bij maxima rond 16 graden. De kans op enkele buien neemt toe en de zon is wat minder van de partij. In het weekend lijkt het droog te blijven met ook wat meer zon en maxima rond 18 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)13067