Het weer: opnieuw kouder!

Het prachtige lenteweer is maar van korte duur. Met een noordoostelijke luchtstroming wordt koudere landlucht aangevoerd en stilaan kunnen storingen tot over onze streken doordringen, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. Ook de volgende dagen worden geen grote neerslaghoeveelheden verwacht.
Vandaag is het prachtig lenteweer bij flink wat zon en maxima rond 18 graden. Er staat niet al te veel wind.
Morgen begint de dag vrij zonnig, maar stilaan komt er meer bewolking opzetten. Het wordt kouder bij 13 graden en er staat een matige noordoostenwind.
Donderdag domineren wolken het weerbeeld en hier en daar kan een drupje motregen vallen, al is het vaak droog. Maxima rond 10 graden.
Vrijdag is het zwaar bewolkt en later op de dag komt er lichte regen vanuit het westen opzetten. De neerslaghoeveelheden blijven evenwel beperkt. Maxima rond 12 graden.
Tijdens het weekend is het vaak bewolkt en er kan af en toe een bui vallen. Er zijn echter ook opklaringen en de maxima liggen rond 10 graden.
Na het weekend stabiliseert de atmosfeer en blijft het droog met meer ruimte voor de zon. Het kwik kan dan ook weer wat hoger uitkomen. (Michel Nulens - Meteoservices)
7108