Het weer: opnieuw zachter

Het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde, verliest zijn invloed over onze streken en maakt plaats voor storingen die vanuit het westen onze regio veroveren. Samen met deze storingen wordt zachtere lucht aangevoerd. De tweede helft van de week staan in het teken van wisselvallig, relatief zacht en eerder winderig weer.
Vandaag is het flink zonnig met slechts enkele hoge wolkensluiers. Na een koude start bij -6 graden, kan het kwik oplopen tot 3 of 4 graden.
Morgen is het koud in de ochtend bij minima rond -3 graden. Opklaringen, maken echter al vlug plaats voor toenemende wolken. In de late namiddag/avond volgt er lichte regen vanuit het westen. De eerste neerslag kan een winters karakter hebben. Het kwik klimt tot een graad of 5.
Donderdag domineren wolken en geregeld valt er regen. Bij momenten kan er zelfs veel regen vallen. Het is wel zacht bij 9 graden en er staat weinig wind.
Vrijdag staat er een matige noordwestenwind. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en er vallen enkele buien. Er is kans op korrelhagel. De maxima liggen rond 6 graden.
Tijdens het weekend komen opnieuw storingen opzetten, waarbij regen geregeld van de partij is. Het kwik komt echter wel vrij hoog uit bij waarden tussen 7 en 9 graden. Ook na het weekend lijkt het wisselvallige weer aan te houden, al is er op dinsdag een droger intermezzo.(Michel Nulens, Meteoservices)
9538