Het weer: regen!

Een depressie over Duitsland trekt de volgende dagen over ons land richting Frankrijk. De bijbehorende storingen kunnen bij momenten voor veel neerslag zorgen. In het weekend wordt het warmer, maar de depressionaire invloed houdt aan met nog steeds erg hoge neerslagkansen.
Morgen domineren wolken en het is even droog in de ochtend. Vanuit het noordoosten komt er echter regen opzetten. De regen houdt de rest van de dag aan. Het kwik klimt nauwelijks en stagneert op 15 graden.

Donderdag verloopt de ochtend regenachtig. Nadien wordt het tijdelijk wat droger, met mogelijk enkele opklaringen. Later komen er echter buien opzetten, die kunnen vergezeld worden van onweer. Het wordt warmer bij 22 graden.
Vrijdag komt de depressiekern over onze streken te liggen. Dat houdt in dat er wolkenvelden en buien voorkomen, maar tussendoor zijn er ook opklaringen. Er is echter ook kans op onweer en het wordt nog wat warmer bij 25 graden.
Tijdens het weekend blijft de atmosfeer erg onstabiel en buien ontstaan gemakkelijk. Bovendien is er een grote kans op onweer. Het wordt wel warm bij maxima rond 25 graden. Na het weekend is er weinig verandering. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar de neerslagkansen blijven erg hoog. (Michel Nulens - Meteoservices)16562