Het weer: regen en buien

Een omvangrijk depressionair gebied met bijbehorende storingen bepaalt het weer de volgende dagen. Na het weekend bouwt stilaan een uitloper van het hoog der Azoren op over onze streken en nemen de neerslagkansen af. Er is dan ook meer ruimte voor de zon.
Vandaag begint de ochtend droog met opklaringen. De bewolking neemt echter gestaag toe en op het einde van de voormiddag komen er perioden met regen of buien opzetten. De namiddag verloopt nat met perioden van regen en een donderslag behoort ook tot de mogelijkheden. Maxima rond 18 graden.
Morgen is het overwegend droog in de ochtend met een wisselende bewolking. Na de middag vallen er verspreid buien en er is kans op onweer, lokaal hevig. Maxima rond 18 graden.
Maandag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. In de loop van de dag ontstaan er enkele buien, maar er zijn ook lange droge perioden met wat zonneschijn. De maxima liggen rond 19 graden.
Dinsdag wordt een droge dag. In de ochtend is het flink zonnig, maar nadien zijn er stapelwolken. Het wordt wat warmer bij 21 graden.
Na een zonnige woensdag en donderdag met maxima rond 25 graden, nemen de neerslagkansen op het einde van de week en tijdens het weekend opnieuw toe. Het wordt ook wat minder warm bij 21 graden. Ook nadien blijft het eerder wisselvallig met nu eens zon en dan wat buien. (Michel Nulens - Meteoservices)16477