Het weer: regen en wind!

Langs de noordoostelijke flank van het hogedrukgebied van de Azoren worden in een strakke luchtstroming depressies en storingen naar onze streken gestuurd. Dat gaat soms gepaard met veel wind en neerslag. Op de langere termijn houdt het wisselvallige en vrij winderige weer aan.
Morgen schuift een actieve storing over de regio. Het is betrokken en er zijn perioden met regen. Bij momenten komt er intense regen voor. Vooral na de middag kan het enige tijd hard regenen, waarbij er tot 20 mm en mogelijk zelfs iets maar hemelwater kan vallen. Er is bovendien kans op onweer. Het gaat ook hard waaien met rukwinden tussen 60 en 80 km/u. De maxima liggen rond 11 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met een wisselende bewolking. Na de middag vallen er hier en daar enkele buien. De maxima liggen rond 11 graden en er staat een strakke wind.
Dinsdag valt er wat lichte regen in de ochtend. Nadien wordt het droger en zijn er enkele opklaringen, maar later komen er buien opzetten. Maxima rond 12 graden.
Woensdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Vooral De kans op een aantal buien is vrij groot. Er staat een koude wind en de maxima liggen rond 10 graden.
Het einde van de week en ook het volgende weekend kennen nog steeds een erg wisselvallig verloop met geregeld regen of een aantal buien. Het blijft bovendien eerder fris bij maxima rond of zelfs iets onder 10 graden. (Michel Nulens – Meteoservices)19971