Het weer: regen in het weekend

Het weer: regen in het weekend

Verbonden aan een omvangrijke depressie over het noorden van Europa, zorgen storingen voor veel regen tijdens het weekend. Nadien lijkt er een bescheiden weersverbetering te komen onder invloed van drukstijgingen.
Vandaag is de atmosfeer licht onstabiel. Er zijn talrijke stapelwolken, maar tussendoor is er ook wat zon. Na de middag neemt de kans op een plaatselijke bui toe. Later is ook een donderslag mogelijk. De maxima liggen rond 22 graden.
Morgen schuift een actieve storing over onze streken. Het is betrokken weer en er valt langdurig regen. Ook na de middag valt een tijdlang regen. Pas naar de avond toe wordt het droger. Er kan veel neerslag vallen, lokaal tot 20 mm. Het is fris bij 16 graden.
Zondag domineren wolken het weerbeeld. Tijdelijk kan er wat lichte regen vallen, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. De zon is slechts sporadisch aanwezig bij maxima rond 20 graden.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op een lokale bui na, blijft het meestal droog. Het kwik bereikt gemiddeld 20 graden.
Dinsdag kan de zon geregeld tussen de wolken tevoorschijn komen. De kans op een bui is klein, maar niet geheel uitgesloten. Het wordt iets warmer bij 23 graden.
De volgende dagen zijn de temperaturen behoorlijk bij maxima rond 23 graden. Geregeld is er zonneschijn, maar er zijn ook stapelwolken en af en toe kan er een bui vallen. Vaak blijft het echter droog. (Michel Nulens - Meteoservices)34727