Het weer: regen in het weekend

Het weer: regen in het weekend

Ondanks de invloed van een hogeluchtdrukgebied over onze streken, kan een verzwakte storing over onze regio schuiven. Neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht en de wolkenvelden zijn maar tijdelijk. Na een schitterende lentedag op donderdag komen er de volgende dagen storingen opzetten met toenemende neerslagkansen en vooral lagere maxima.
Vandaag domineren wolken in de ochtend, maar het is overwegend droog. Stilaan breken de wolken en is er ruimte voor de zon. Na de middag kan de zon zich steeds meer manifesteren en met maxima rond 15 graden wordt het aangenaam lenteweer.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen dichtbij het vriespunt. Lokaal vriest het zelfs aan de grond. Een stralende zon duwt het kwik echter al vlug de hoogte in en de maxima kunnen oplopen tot een warme 18 graden. Er staat bovendien weinig wind uit het zuiden.
Vrijdag schuift een storing over onze streken met voornamelijk wolkenvelden. De zon wordt schaars en de wolken domineren. Er wordt bovendien koudere lucht aangevoerd, waarbij het kwik een stuk lager uitkomt bij slechts 9 graden. In de avond gaat het regenen.
Zaterdag zorgt een actieve storing voor veel wolken en perioden met regen. Bij momenten valt er intense regen. De wind wakkert aan tot matig en de maxima liggen rond 12 graden.
Zondag wordt het eerder somber weer met veel wolken en nauwelijks opklaringen. Een drupje regen is niet uitgesloten, maar meestal blijft het droog. De maxima liggen rond 14 graden.
Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan met vooral veel bewolking en af en toe een drup regen. In de tweede helft van de week nemen de regenkansen toe, maar het volgend weekend lijkt de zon opnieuw de bovenhand te krijgen. (Michel Nulens - Meteoservices)31581