Het weer: regen, nadien zon

In een strakke zonale stroming worden storingen en buien in een vlug tempo naar onze streken gestuurd. Het is erg wisselvallig, maar tussen de storingen in zijn er ook wel opklaringsgebieden. Tot halfweg volgende week staat dit wisselvallig weer op het programma, nadien wordt het droger en vooral ook zonniger.
Vandaag schuift een storing over onze streken met perioden van regen. Het is somber en nat weer en pas in het tweede deel van de namiddag wordt het droger. De maxima zijn ondermaats bij 15 graden.
Morgen komen we terecht in een opklaringsgebied en is er zelfs behoorlijk wat zon in de ochtend. Na de middag neemt de bewolking echter toe en volgende nacht gaat het opnieuw regenen. Het wordt warmer bij 18 graden.
Maandag schuift een golvende storing over onze streken. Wolken zijn dominant en het gaat langdurig regenen. Tussendoor zijn er enkele drogere perioden. Er staat een meest matige wind en de maxima liggen rond 17 graden.
Dinsdag valt er eerst regen, maar in de loop van de namiddag wordt het droog met ook enkele opklaringen. Het kwik bereikt 15 graden.
Woensdag stijgt de luchtdruk en de zon kan geregeld tevoorschijn komen. Het wordt een droge dag bij maxima rond gemiddeld 16 graden.
De volgende dagen is het rustig weer met een afwisseling van wolken en zon. Het kwik bereikt overdag normale waarden bij gemiddeld 15 graden, maar de nachten worden kouder bij een graad of 8. Ook het weekend verloopt droog en vrij zonnig. (Michel Nulens - Meteoservices)35718