Het weer: regen!

Depressies en storingen blijven weerbepalend voor onze regio. Tussen de storingen in, is het enige tijd droog, maar echt lang duurt dat niet. De volgende dagen gaat het kwik erop achteruit en regen en buien staan te vaak op het programma.
Vandaag is het zonnig tot een stuk in de namiddag. De bewolking neemt echter gestaag toe en tegen de avond komen er buien opzetten. Lokaal is er kans op onweer, soms met hagel. Maxima rond 23 graden.
Morgen schuift een storing over onze streken en er valt gedurende lange tijd regen. Pas in de loop van de namiddag zijn er ook wat drogere perioden. Het wordt kouder bij 14 graden.
Donderdag wisselen droge perioden af met perioden van regen of buien. Een donderslag is niet uitgesloten. Enkele opklaringen zijn mogelijk bij 18 graden.
Vrijdag vallen er opnieuw een aantal buien, maar naarmate de dag vordert neemt de buienkans stilaan af. Maxima rond 19 graden.
Tijdens het weekend lijkt het stilaan droger te worden. Zaterdag vallen er nog enkele buien, maar zondag is het meestal droog met vooral na de middag opklaringen. De maxima liggen rond 18 graden. Van maandag tot woensdag kan het droog blijven en het kwik komt rond of net boven 20 graden uit. (Michel Nulens - Meteoservices)13230