Het weer: rust in de atmosfeer

Na het onstuimige weer van de afgelopen dagen met veel neerslag, onweer en lokaal hagel, overheersen anticyclonale condities de volgende dagen en de atmosfeer komt to trust. Het wordt zonnig en het is droog , maar het wordt wel wat koeler. Een storing brengt in het weekend wat regen.
Vandaag valt er regen in de ochtend met nog kans op onweer. Nadien wordt het droog vanuit het westen en zijn er opklaringen. De namiddag verloopt flink zonnig bij maxima rond 25 graden.
Morgen is het rustig en droog weer met veel zon en weinig wolken. Het kwik bereikt 24 of 25 graden bij een zwakke noordoostenwind. In de ochtend zijn er enkele mistbanken mogelijk.
Vrijdag domineert de zon, maar na de middag komen er enkele wolken opzetten. Het wordt opnieuw erg aangenaam bij gemiddeld 24 graden.
Zaterdag zorgt een storing voor veel wolken met enige tijd regen of buien. Er is kans op lokaal onweer. Na de middag zijn er ook drogere perioden. Maxima rond 20 graden.
Zondag is het meestal droog bij een wisselende bewolking en de maxima komen uit op 22 graden. Er staat wel een koele wind uit een noordelijke sector.
Na het weekend is het meestal droog bij een wisselende bewolking. De maxima liggen rond 19 of 20 graden en de wind blijft uit een noordelijke sector komen. Van woensdag op donderdag kan er tijdelijk regen vallen. (Michel Nulens - Meteoservices)16305