Het weer: rustig en meestal droog

Dankzij de invloed van een hogedrukgebied die post vat boven de Noordzee volgt een rustige en meestal droge periode. Met een noordelijke luchtstroming komen de temperaturen meestal vooral de 20 graden uit.
Vandaag is het licht tot soms half bewolkt, maar de zon is vaak aanwezig in het weerbeeld. Het blijft droog en het kwik bereikt gemiddeld 23 graden. Er staat een zwak briesje uit het noorden.
Morgen schuift een zwakke storing over onze streken met voornamelijk wolkenvelden. Een drupje regen is mogelijk, maar grote neerslaghoeveelheden worden echter niet verwacht. Het wordt wat koeler bij 20 graden.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het wordt een droge dag met geregeld zonneschijn en de maxima liggen rond 21 graden.
Maandag komt er meer bewolking voor, maar de kans op neerslag is erg beperkt. Er is bovendien ook ruimte voor wat zon en de maxima liggen rond 20 graden.
Dinsdag komt het kwik nog een graadje lager uit bij 19 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en er staat een matige noordenwind. Het blijft overwegend droog.
 In de tweede helft van de week kan het kwik iets hoger klimmen bij gemiddeld 22 graden. Het is meestal droog en de wind komt aanhoudend uit het noorden. Ook het weekend lijkt droog en rustig te verlopen bij maxima rond 21 of 22 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)16323