Het weer: rustig maar somber

Het weer: rustig maar somber

Een hogedrugebied ten noorden van onze provincie domineert het weerbeeld de volgende dagen en brengt wat rust in de atmosfeer. Er worden evenveel veel lage wolkenvelden getransporteerd en de zon heeft moeite om tevoorschijn te komen.
Vandaag is een droge dag, maar eerder somber met veel wolken en nauwelijks opklaringen. Er staat hierbij een matige wind uit het noordoosten. De maxima liggen rond 5 graden.
Morgen
laat de wind het koud aanvoelen, maar de zon kan wel af en toe doorbreken. Vaak echter zijn de wolken in de meerderheid. De maxima liggen rond 7 graden.
Dinsdag is het koud in de ochtend bij minima rond het vriespunt. Nadien komen de maxima uit op 10 graden. Er is wat meer ruimte voor de zon en het blijft droog. Er staat een zwak briesje uit het zuidoosten.
Woensdag zorgen lage wolkenvelden voor een somber weerbeeld. De neerslagkansen zijn echter laag en het kwik bereikt 9 graden. De wind waait matig uit het zuiden.
De volgende dagen domineren wolkenvelden en de zon is de grote afwezige. Het blijft wel meestal droog en de maxima zijn vrij hoog voor de tijd van het jaar bij gemiddeld 8 graden. Er is wel kans op nevel en mist. (Michel Nulens - Meteoservices)38718