Het weer: rustige en koude periode

Anticylonale condities domineren het weerbeeld voor de volgende dagen met de aanvoer van drogere, maar ook koudere landlucht. Het kwik komt een stuk lager uit en tijdens de nacht vriest het algemeen. Alvast tot het weekend houdt dit rustige en koude winterweer aan.
Morgen domineren wolkenvelden in de ochtend, maar de zon kan geleidelijk doorbreken. Later op de dag kan het zelfs flink zonnig worden. Na een koude ochtend met algemene vorst komen de maxima uit op een graad of 4.

Donderdag wordt het opnieuw een koude ochtend bij minima rond -4 graden. Er zijn reeds van in de ochtend opklaringen aanwezig en de zon kan het weerbeeld domineren. Tijdelijk is er wat meer bewolking mogelijk, eventueel met een weinig motsneeuw, maar al vlug wordt het terug droog. Er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik niet hoger komt dan een graad of 2.
Vrijdag staat er zonnig weer op het programma met slechts enkele wolken. Het is echter wel koud met na algemene nachtvorst maxima rond slechts 2 graden.
In het weekend komt een storing opzetten met in de nacht van zaterdag op zondag kans op wat winterse neerslag. Het zou dan wel eens gevaarlijk glad kunnen worden. In de dagperiode blijft het meestal droog bij maxima op zaterdag rond 2 graden en zondag rond 5 graden. Na het weekend blijft het meestal droog en het wordt gestaag wat zachter met later op de week maxima rond 7 of 8 graden. (Michel Nulens – Meteoservices)18458