Het weer: sneeuw!

Een storing komt van het noorden opzetten en brengt een portie sneeuw met zich mee. Een sneeuwtapijtje is hierbij mogelijk. De volgende dagen blijft het koud en de kans op sneeuw neemt af. Het is winter !
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Een lokaal sneeuwvlokje is mogelijk, maar veel wordt er niet verwacht. De maxima liggen rond het vriespunt.
Morgen komt er sneeuw opzetten in de vroege ochtend zodat we dag met een sneeuwtapijtje beginnen van enkele cm. De weermodellen voorzien tussen 3 en 5 cm, maar lokaal kan dat iets meer zijn. Tijdens de dagperiode kan er af en toe nog sneeuw vallen. Maxima rond 0 graden.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt en af en toe kan er een sneeuwvlokje vallen. Veel gaat het echter niet zijn. Het blijft koud bij maxima rond of net onder het vriespunt.
Donderdag zijn er opklaringen en het blijft meestal droog. Het wordt een koude dag bij maxima rond -2 graden. Er staat een onaangename wind uit het noordoosten.
Vrijdag zijn er zwaar bewolkte perioden, maar het is meestal droog. Het is koud bij maxima rond -1 graad, maar er staat niet al te veel wind.
Tijdens het weekend is het meestal droog, maar soms zijn er zwaar bewolkte perioden. Naarmate zondag vordert is er wel kans op sneeuwval. Het koude weer houdt nog aan, al kan het kwik tot iets boven het vriespunt klimmen. (Michel Nulens - Meteoservices)12261