Het weer: somber

In een noordelijke luchtstroming wordt vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Onder invloed van een hogeluchtdrukgebied blijven de neerslagkansen beperkt, al is het niet altijd droog.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld de hele dag. De bewolking is voldoende dik om af en toe wat lichte motregen te lossen. Er zijn echter ook langere droge perioden. De maxima liggen slechts rond 7 graden.
Morgen begint de lente, maar helaas wil het weer niet echt mee. Het is somber en eerder fris bij maxima rond 8 graden. Wolken domineren, maar op een lokaal drupje motregen na, blijft het meestal droog.
Maandag is de kans op wat regen groter, al zijn er ook drogere perioden. Het wordt opnieuw een sombere dag bij maxima rond 9 graden.
Dinsdag is het bewolkt, maar overwegend droog. Later kan de zon af en toe door het wolkendek breken. De maxima komen uit op een graad of 10.
De volgende dagen verlopen rustig, maar met veel bewolking. De zon kan wel af en toe doorbreken en de maxima komen uit op een graad of 10. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen toe. Na het weekend wordt het gevoelig zachter. (Michel Nulens - Meteoservices) 24678