Het weer: somber

Het weer: somber

Tussen depressiekernen ten noorden van onze regio en hogedrukgebieden ten zuiden, wordt in een strakke westelijke luchtstroming relatief zachte lucht naar onze streken getransporteerd. Er is wel veel vocht in de atmosfeer, waardoor wolken vaak het weerbeeld domineren. Halfweg de week worden de neerslagkansen groter en nadien wordt het ook minder zacht.
Vandaag is het vrij somber weer. Wolken domineren en er kan af en toe wat motregen vallen. Na de middag blijft het overwegend droog en het is erg zacht voor de tijd van het jaar bij maxima rond 12 of 13 graden. De matige wind voelt wel fris aan.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken, maar op een lokaal drupje regen na, blijft het droog. Later in de namiddag komt er echter regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat een matige zuidwestenwind.
Dinsdag wordt een droge dag en er is ruimte voor wat zon. Soms kan de zon zelfs flink tevoorschijn komen. Het wordt wel wat minder zacht bij 8 graden. De wind is zwak.
Na regen op woensdag, stroomt vanaf donderdag koudere lucht over onze streken. Het kwik stagneert dan op een graad of 6 en tijdens de nacht komen de minima dichtbij het vriespunt uit. Er kan wat winterse neerslag vallen, maar na het weekend lijkt het droog te zullen blijven. (Michel Nulens - Meteoservices)38944