Het weer: somber weekend

Alvorens een nieuw hogedrukgebied het weer in onze regio kan domineren, krijgen we te maken met licht gestoord en vooral bewolkt weer. Na het weekend stijgt de luchtdruk en staat er rustig, droog en vrij zonnig herfstweer op het programma.
Vandaag blijft het nog droog in de vooravond bij een wisselende bewolking. De temperaturen liggen rond 21 graden en er staat een matige wind.
Morgen kan er in de ochtend regen vallen. Nadien is het meestal droog, maar de wolken blijven dominant. Na de middag is een opklaring mogelijk bij 19 graden.
Zondag is er kans op mist en veel lage bewolking. De wolken blijven ook door de dag hardnekkig, al is er in de loop van de namiddag wel kans op een streepje zon. Maxima rond 17 graden.
Maandag zijn er mistbanken mogelijk in de ochtend. Nadien is er flink wat zon aanwezig en het blijft droog. De maxima bereiken 18 graden.
Dinsdag wordt een zonnige en aangename herfstdag bij maxima rond 19 graden.
Ook de tweede helft van de week verloopt met redelijk wat zon en aangename maxima van 18 graden. Tijdelijk kan er wel wat meer bewolking voorkomen. (Michel Nulens - Meteoservices)14202