Het weer: sombere periode

Langs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern over Ierland, wordt koele, licht gestoorde maritieme lucht vanuit het noorden aangevoerd. Grijs en kil weer staan op het programma en soms kan er een weinig neerslag vallen.
Vandaag maken nevel en lokaal (aanvriezende) mist plaats voor enkele opklaringen. Na de middag wordt het echter betrokken, later gevolgd door wat motregen en mogelijk een weinig motsneeuw. Maxima rond 5 graden.
Morgen is het somber en grijs met periodiek wat lichte motregen of regen. Tijdelijk kan er wat motsneeuw vallen. Er zijn ook drogere perioden en na de middag blijft het stilaan overwegend droog bij 5 graden.
Zondag zijn het opnieuw de wolken die domineren. Een drupje motregen behoort nog steeds tot de mogelijkheden, maar meestal is het droog. Maxima rond 6 graden.
Maandag komt er weinig verandering in het sombere weerbeeld. Een drupje motregen en nevel blijven steeds mogelijk bij 5 graden.
Dinsdag wordt de volgende grijze dag op rij en het kwik stagneert op een graad of 5.
De dagen nadien verlopen aanhoudend somber en grijs, maar de kans op een drupje motregen wordt kleiner. Op het einde van de week lijkt de zon door te kunnen breken en het weekend zou mogelijk zonnig verlopen. Het gaat wel algemeen vriezen tijdens de nacht.(Michel Nulens - Meteoservices)
6749