Het weer: stilaan vorst

Storingen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond lijkt onder droge omstandigheden te verlopen. De maxima liggen rond 8 graden en de wind waait zwak uit het noorden.
Tijdens Kerstnacht zijn er brede opklaringen en het gaat flink afkoelen. Het kwik daalt tot -2 graden. Lokaal kunnen er rijmplekken op de weg voorkomen. Er zijn hier en daar ook mistbanken mogelijk.
Dinsdag, Kerstdag, komt een kern van hogedruk over onze streken te liggen. Na mist in de ochtend, kan de zon doorbreken en het blijft droog. De maxima liggen rond 6 graden en er is weinig wind.
De volgende dagen staan in het teken van hogedruk. Het is droog en er zijn opklaringen. Overdag is er ruimte voor de zon en bereikt het kwik 5 of 6 graden. Tijdens de nachten koelt het echter flink af bij minima rond of soms zelfs onder het vriespunt.44188