Het weer: stilaan warmer

Depressies en storingen staan de volgende dagen nog steeds op het programma. Het blijft wisselvallig en te koud voor de tijd van het jaar. Op het einde van de week wordt het evenwel wat zachter en na het weekend nemen de neerslagkansen af.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen enkele buien, maar in de loop van de namiddag gaat het vanuit het westen regenen. Maxima rond 14 graden. Morgen klimt het kwik tot 16 graden. De ochtend verloopt droog, maar nadien komt er vanuit het zuiden regen opzetten. In de namiddag wisselen perioden met regen en drogere perioden elkaar af.
Donderdag domineren wolken en van tijd tot tijd valt er regen. Na de middag wordt er meer regen verwacht bij 16 graden. Een donderslag is mogelijk.
Vrijdag is het betrokken met enige tijd wat lichte regen. Na de middag wordt het droger, maar in de avond gaat het opnieuw regenen.
Zaterdag schuift een actieve storing over onze streken met overvloedige neerslag, maar zondag lijkt het droger te zijn met na de middag ook zonneschijn. De maxima liggen rond 18 graden. Na het weekend nemen de neerslagkansen wat af, is er meer zon en komt het kwik meestal rond 20 graden uit. (Michel Nulens - Meteoservices)13125