Het weer: storingen

Storingen van over de Atlantische Oceaan doen vaak onze streken aan en brengen veel wolken, geregeld regen en winderig weer. De temperaturen gaan wel in stijgende lijn. Ook op de langere termijn domineren zachte, maar vochtige zeeluchtstromingen het weerbeeld in onze regio. Slechts af en toe krijgen we de zon te zien.

Vandaag verloopt de ochtend droog, maar de bewolking neemt al vlug toe en halfweg de voormiddag volgt er regen. De rest van de dag verloopt regenachtig, al zijn er nu en dan wat drogere momenten. Maxima rond 4 graden en tijdelijk veel wind.

Morgen komt er in de loop van de ochtend regen opzetten vanuit het westen. Het regenachtige weer houdt aan tot laat in de avond. Het gaat in de loop van de dag flink waaien, maar het is wel erg zacht bij 9 graden.

Donderdag staat er winderig en regenachtig weer op het programma. Bij momenten kan er zelfs intense regen vallen, al zijn er af en toe ook drogere perioden. Het kwik bereikt 11 graden.

Vrijdag domineren wolken en geregeld valt er een spat regen. De hoeveelheden zijn evenwel beperkt en waarschijnlijk verloopt de middagperiode overwegend droog. Zacht bij 11 of 12 graden.

Zaterdag maakt zwaar bewolkt weer met regen stilaan plaats voor droog weer met opklaringen. Vooral na de middag is er ook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 10 graden.

Zondag zijn er opklaringen in de ochtend. Na de middag gaat het echter regenen en er staat een matige wind. Zacht bij 11 graden.

Na het weekend gaat de luchtdruk stilaan stijgen, wat stabieler en vooral ook droger weer met zich meebrengt. Het kwik gaat echter omlaag, maar echt koud wordt het niet. (Michel Nulens - Meteoservices)

6685