Het weer: stormdepressie in aantocht

Na het weekend komt het weer in onze streken onder invloed van een omvangrijke depressie ten westen van onze regio. Een dochterdepressie hiervan ontwikkelt zich tot een stormdepressie en raast over het zuiden van Engeland. Hierdoor komt er een krachtige wind te staan in onze regio op maandag. Eer het echter zover is, krijgen we nog flink wat zon.
Vandaag hebben wolkenvelden al plaats gemaakt voor breder wordende opklaringen. De zon kan daarbij flink tevoorschijn komen en het kwik wordt richting een erg warme 20 graden geduwd. Na de middag zijn er stilaan meer wolken.
Morgen neemt de bewolking in de ochtend toe en vanuit het westen komt er regen opzetten. Na de middag gaat de regen over in buien en later wordt het overwegend droog. Er komt een matige wind opzetten en de maxima liggen rond 16 graden.
Maandag is het betrokken in de ochtend en er valt regen. Nadien wordt het droger, maar een bui blijft mogelijk. De wind spant aan tot vrij krachtig en soms krachtig met zware windstoten. Rukwinden tot 80 of 90 km/u zijn mogelijk. De maxima liggen rond 18 graden.
Dinsdag is het rustiger, de wind waait matig en het is meestal droog met opklaringen. In de loop van de namiddag is een plaatselijke bui echter niet uitgesloten. Het wordt gevoelig kouder bij 12 graden.
De volgende dagen is er meer zon, maar het blijft koud bij maxima rond 13 graden. Op het einde van de week nemen de regenkansen opnieuw toe, maar de lage temperaturen blijven behouden. (Michel Nulens - Meteoservices)14395