Het weer: tijdelijk droger

Na de overvloedige regenval vandaag, stijgt de luchtdruk de volgende dagen en staat er wat droger weer op het programma. Een storing bevindt zich echter dichtbij onze streken en zorgt voor veel bewolking. Na het weekend gaan depressies en storingen het weer bepalen en nemen de neerslagkansen toe. De aangevoerde lucht blijft echter wel zacht en de winter is nog lang niet in zicht.
Morgen zijn er opklaringen in de ochtend, maar de bewolking neemt gestaag toe vanuit het westen. Na de middag is het meestal betrokken, maar op een lokaal drupje motregen na, blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 10 graden.
Zondag domineren wolken het weerbeeld. Een drupje motregen is mogelijk, maar vaak is het droog. Het kwik bereikt gemiddeld 9 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.
Maandag is er ruimte voor de zon, maar na de middag neemt de bewolking stilaan toe. Het blijft echter droog tot de avond en de maxima liggen rond 9 graden.
Dinsdag zorgt een storing voor veel wolken en perioden van regen. Na de middag wordt het droger vanuit het westen. Het kwik bereikt 11 graden.
In de tweede helft van de week blijven de regenkansen erg hoog, maar de aangevoerde lucht is nog wat zachter, waarbij het kwik kan oplopen tot gemiddeld een erg zachte 12 of 13 graden. Ook tijdens de nachten blijven de temperaturen ruim positief. (Michel Nulens - Meteoservices)23611