Het weer: tijdelijk droger

Depressies en storingen geselen het weer in onze streken. Wolken domineren en neerslag komt veelvuldig voor. Tijdelijk wordt het droger, maar later zijn er opnieuw storingen en gaat het weeral regenen. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt er verandering op til met droger, warmer en zonniger weer.
Vandaag na een sombere ochtend met nevel, mist, lage wolken en nu en dan een spatje motregen, blijft het overwegend droog in de namiddag. De bewolking breekt en de zon kan af en toe tevoorschijn komen. Het kwik klimt tot 17 graden.
Morgen is het enige tijd droog met eerst opklaringen. Na de middag nemen de neerslagkansen toe vanuit het zuiden en onweer behoort tot de mogelijkheden. Het wordt warm bij 20 of 21 graden.
Maandag brengt een actieve storing langdurige regen met zich mee. Het wordt opnieuw een sombere dag en de maxima liggen rond 16 graden.
Dinsdag wordt alweer een regendag. Er zijn perioden met langdurige regenval en slechts af en toe zijn er wat drogere perioden. Het kwik bereikt 18 graden.
De volgende dagen nemen de neerslagkansen stilaan af. Sommige weermodellen voorzien een erg gunstige evolutie met geregeld zonneschijn, maxima rond 20 graden en droog weer. Andere houden de kans op een bui er echter nog in, al geven ze ook een flinke verbetering aan. (Michel Nulens - Meteoservices)13149