Het weer: Tijdelijk droog, nadien regen en buien

Een wig van hogedruk kan tijdelijk het weer over onze streken bepalen, maar storingen schuiven nadien over onze streken en brengen neerslag met zich mee. Na het weekend volgen een aantal wisselvallige dagen, maar in de tweede helft van de week lijkt de atmosfeer zich te stabiliseren en wordt het droger, maar ook wat kouder.
Vandaag veel wolken maar de zon is er al doorgebroken. Na de middag wordt het flink zonnig en zijn de wolken in de minderheid. Het kwik bereikt 9 graden en er staat een matige noordwestenwind.
Morgen is de zon geregeld aanwezig in de ochtend. Vanuit het westen neemt de bewolking echter gestaag toe. Na de middag wordt het stilaan zwaar bewolkt, maar het blijft overwegend droog tot de avond. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het kwik 8 graden.
Zondag is het betrokken en er zijn perioden met lichte regen. Nadien wisselen drogere perioden af met enkele buien, maar in de avond en volgende nacht gaat het opnieuw regenen. Maxima rond 10 graden.
Maandag is het droog in de ochtend, maar de bewolking neemt gestaag toe. Vooral na de middag komen er buien en perioden met regen opzetten. De maxima liggen rond 8 graden.
Dinsdag is het droog in de ochtend, maar nadien komt er een storing opzetten vanuit het westen. Daarbij kan er eerst smeltende sneeuw vallen, die later echter overgaat in regen. Maxima rond 7 graden.
De volgende dagen wordt de luchtstroming noordelijker met eerst nog een aantal buien, soms met een winters karakter. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en nemen de buienkansen af. Er zijn meer opklaringen, maar het wordt ook een fractie kouder. (Michel Nulens - Meteoservices)19666