Het weer: tijdelijk kouder

Depressionaire invloeden bepalen het weer in onze streken. Regen en buien staan de volgende dagen op het programma. Bovendien ruimt de wind naar het noorden en wordt op het einde van de week koudere lucht aangevoerd. In het weekend zorgen drukstijgingen voor droger en zonniger weer, maar de temperaturen komen lager uit.
Morgen is het nevelig in de ochtend en plaatselijk komt er nevel voor. Wolken domineren vaak, maar er zijn ook enkele opklaringen. Een plaatselijke bui is niet uitgesloten in de voormiddag. Na de middag neemt de kans op enkele buien toe en een donderslag wordt dan zelfs mogelijk. De maxima liggen rond 18 of 19 graden.
Donderdag wisselen wolken af met enkele opklaringen. Aanvankelijk is er een kleine kans op een bui, maar na de middag vallen er verspreid buien en is er ook kans op onweer. Vooral op het einde van de namiddag is de onweersdreiging groot. De maxima liggen rond 18 graden.
Vrijdag stroomt koudere lucht vanuit het noorden over onze regio. Het kwik stagneert op 15 graden. In de ochtend en voormiddag zijn er perioden met regen of er vallen enkele buien. Na de middag wordt het droger vanuit het noorden en later is er ruimte voor de zon.
Zaterdag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien komen er enkele wolken opzetten, maar het blijft droog. Het kwik bereikt 16 graden, maar er staat een koude wind uit het noordoosten.
Zondag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen wel enkele hoge wolkenvelden voor. Er is wat minder wind en het wordt iets warmer bij maxima rond 17 graden.
Na het weekend kan het kwik klimmen tot waarden boven 20 graden en er is flink wat zon. Halfweg de week kunnen storingen echter voor neerslag zorgen, maar het blijft behoorlijk zacht. (Michel Nulens - Meteoservices)15944