Het weer: tijdelijk kouder en bewolkt

Alvorens een nieuw hogedrukgebied onze regio kan domineren, kunnen eerst verzwakte storingen over onze streken schuiven met vooral wolkenvelden en in mindere mate neerslag. Het wordt bovendien wat kouder. Na het weekend wordt het zonniger en warmer. Halfweg volgende week zou het wel eens opnieuw zomers kunnen worden.
Morgen schuift een storing over onze streken met veel bewolking en van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Na de middag blijft het meestal droog en stilaan volgen er opklaringen. Tegen de avond is de zon geregeld aanwezig. Maxima rond 21 graden.
Zondag zijn er talrijke wolken, maar af en toe komen er ook enkele opklaringen voor. Het blijft overwegend droog en de maxima liggen rond 19 graden.
Maandag zijn er wolkenvelden in de ochtend, maar de zon kan al vrij vlug doorbreken. Na de middag is er steeds meer zon en het wordt wat warmer bij 22 graden.
Dinsdag wordt het zonnig en warm met slechts enkele wolkenvelden. Een zomerse 25 graden is mogelijk als maximumtemperatuur.
Woensdag en donderdag lijken nog zomerse dagen te worden met maxima rond of zelfs boven 25 graden. Uiteraard gaat dit gepaard met veel zon. Vanaf vrijdag komt er een kentering in het weerbeeld. Koelere lucht stroomt over onze streken bij maxima rond 20 graden en de neerslagkansen nemen sterk toe. (Michel Nulens - Meteoservices)  13896