Het weer: tijdelijk kouder

Koele luchtstromingen doen het kwik een stuk lager uitkomen dan de afgelopen dagen en eerst zijn er buien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied bouwt echter op over onze streken en stabiliseert de atmosfeer. Op het einde van de week wordt het terug zachter.
Vandaag is het wisselend bewolkt met enkele buien. Na de middag blijft het meestal droog en de zon krijgt meer ruimte. Er staat een strakke noordwestenwind en de maxima liggen rond 13 graden. Let op, in de nacht kan het aan de grond vriezen.
Morgen zijn er opklaringen, maar bij momenten kunnen de wolken domineren. Meestal is het droog, al kan er na de middag een plaatselijke bui tot ontwikkeling komen. Het kwik bereikt 14 of 15 graden en het is wat minder winderig.
Donderdag zijn er talrijke wolken, maar het is overwegend droog. De wind doet het een stuk rustiger en de maxima liggen rond 14 graden.
Vrijdag is er meer ruimte voor de zon. Bij momenten kan het zelfs zonnig worden. De zon kan het kwik wat hoger duwen bij Maxima rond 17 graden.
Zaterdag is het vrij zonnig, maar later komt er meer bewolking opzetten vanuit het noorden. Het blijft evenwel droog en de maxima liggen rond 17 graden.
Zondag is er ook ruimte voor de zon, al zijn er eveneens wolken, die vooral later op de dag in aantal toenemen.
Na het weekend lijkt een hogedrukgebied ons weerbeeld te gaan bepalen en is er meer ruimte voor de zon en het kwik kan hoger uitkomen. Bevestiging volgt bij het volgende weerbericht. (Michel Nulens - Meteoservices)
7349