Het weer: tijdelijk minder warm

Een zone met depressies heerst over onze streken en zorgt voor onstabiel weer, waarbij er steeds kans op een bui bestaat. Aanvankelijk is het nog erg warm, maar stilaan gaat het kwik wat omlaag. Op het einde van de week wordt het terug iets warmer.
Morgen kan er wat mist voorkomen in de ochtend, maar de zon is ook al vroeg van de partij. Later komen er stapelwolken opzetten en in de loop van de namiddag is er kans op een plaatselijke onweersbui. Vaak is het echter droog en het wordt drukkend warm bij maxima rond 27 graden.
Maandag komt een storing opzetten vanuit het noorden. Wolken domineren en periodiek valt er regen. Het wordt gevoelig koeler bij maxima rond 20 graden. Een donderslag is mogelijk.
Dinsdag is het zwaar bewolkt en af en toe kan er een drupje regen vallen. Na de middag komen er enkele buien opzetten, lokaal met onweer. De maxima liggen rond 21 graden.
Woensdag zorgt een storing voor veel wolken en periodiek valt er regen. Later op de dag wordt het droger vanuit het noorden en zijn er ook enkele opklaringen. De maxima liggen rond 23 graden.
Donderdag en vrijdag is het meestal droog met meer zon en maxima rond 25 graden. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe, maar het blijft warm. (Michel Nulens - Meteoservices)16668