Het weer: tijdelijk warmer!

Aan de voorzijde van een storing wordt warme lucht naar onze regio gestuurd, waarbij het kwik zomerse waarden kan bereiken. Nadien volgt een regendag, maar in het weekend lijkt het opnieuw even zomers te worden, alvorens het kwik een flinke duik neemt in de eerst schoolweek.
Vandaag is het lange tijd droog met ook geregeld wat zon. In de latere namiddag neemt de bewolking echter toe en tegen de avond gaat het regenen. Het kwik bereikt gemiddeld 20 graden.
Morgen wordt warme lucht naar onze streken gestuwd, waarbij het kwik 26 graden bereikt. Er is flink wat zon, maar na de middag neemt de bewolking toe en in de avond wordt deze warme dag afgesloten door onweer.
Donderdag brengt een storing veel wolken en perioden van regen. Tussendoor is het ook wat droger, maar het wordt een sombere en regenachtige dag. Het is bovendien fris bij maxima rond 18 graden.
Vrijdag is het wisselend bewolkt en op een bui na, blijft het meestal droog. Vooral na de middag is er ook wat meer zon.
In het weekend wordt opnieuw warme lucht over onze regio aangevoerd, het kwik bereikt een zomerse 28 en mogelijk zelfs 29 graden. In de avond wordt het echter wel onweerachtig. Na het weekend domineren koelere luchtstromingen, maar de luchtdruk stijgt. De neerslagkansen zijn laag bij koele temperaturen van gemiddeld 18 of 19 graden. (Michel Nulens - Meteoservices) 22445