Het weer: tijdelijk zware windstoten

Tussen een hogedrukgebied over het zuiden van Europa en een depressie nabij Noorwegen, wordt in een strakke luchtstroming zachte, maritieme en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen kan het hogedrukgebied wat meer naar het noorden opbouwen, met een gunstige evolutie voor ons weerbeeld, al wordt het later op de week wel wat kouder.
Vandaag is het betrokken na de middag en op een drupje motregen na, meestal droog. De maxima liggen rond 10 graden, maar er staat veel wind en er zijn windstoten mogelijk tot 70 km/u.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken met soms wat motregen. Het is zacht bij 12 graden, maar er staat nog steeds erg veel wind.
Zondag blijft het overwegend droog en is er ook ruimte voor wat zon. Maxima rond 11 graden en minder wind.
Maandag wordt het vrij aangenaam met flink wat zon en maxima rond 12 graden. Er staat niet al te veel wind. Tegen de avond komt er meer bewolking opzetten.
Dinsdag verlaat een storing in de vroege ochtend onze streken en nadien volgen er opklaringen. Het blijft meestal droog, maar het wordt kouder bij maxima rond 7 graden.
De volgende dagen is er ruimte voor de zon, maar in de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag haalt het kwik een graad of 7. OP het einde van de week lijkt het wisselvalliger te worden.(Michel Nulens - Meteoservices)
6841