Het weer: toenemende regenkansen!

Het hogedrukgebied dat een gunstige invloed had op ons weerbeeld, evacueert naar het noorden, waardoor depressies en de ermee gepaard gaande storingen, later op de week vanuit het zuidwesten onze regio kunnen aandoen. Het overwegend droge weer maakt plaats voor wisselvallig weer met geregeld neerslag.
Vandaag is het rustig en droog bij een afwisseling van wolken en opklaringen. De zon is geregeld van de partij en de maxima komen uit op 20 graden. Bij momenten voelt de noordelijke wind fris aan.
Morgen zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Het kwik kan klimmen tot een aangename 23 graden. Bovendien is er nauwelijks wind.
Vrijdag is het droog in de ochtend met opklaringen. Na de middag neemt de bewolking toe, later gevolgd door perioden met regen of buien. Er is kans op onweer. De maxima liggen rond 22 graden.
Het weekend verloopt erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er is kans op onweer. Tussendoor zijn er droge perioden met wat zonneschijn, maar een regenscherm kan zeker een handig attribuut zijn. De maxima liggen rond 21 graden. Ook na het weekend houdt het wisselvallig weer aan. (Michel Nulens - Meteoservices)16447