Het weer: toenemende wolken

Een storing schuift net ten noorden van onze streken van west naar oost en zorgt voor toenemende wolken in onze regio. Wat neerslag is hierbij niet uitgesloten. Na het weekend is het rustig weer met temperaturen die rond normale waarden schommelen. Op het einde van de week wordt het tijdelijk terug warmer. Eerst krijgen we echter een zomerdag !
Vandaag wordt het erg warm bij maxima rond 29 graden en mogelijk wordt de tropische grens van 30 graden bereikt. De zon domineert, al zijn er ook enkele hoge wolkenvelden.
Morgen overheersen wolkenvelden en het wordt een stuk koeler bij maxima rond 22 graden. De bewolking is zelfs voldoende dik om af en toe een spatje regen te lossen.
Maandag zijn er talrijke wolken en opnieuw is een drupje regen mogelijk. Later is ook een enkele opklaring mogelijk. Maxima rond 21 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft meestal droog en de maxima liggen rond 22 graden.
Woensdag is er meer zon en het kwik kan tot 24 graden klimmen.
Het einde van de week verloopt flink zonnig en warm bij maxima boven 25 graden. Een warmteonweer wordt echter mogelijk. Tijdens het weekend wordt het iets minder warm en de kans op een bui neemt stilaan toe. (Michel Nulens - Meteoservices)
22047