Het weer: tot eind van de week droog

Hoewel de barometer hoge luchtdruk geeft, kan een zwakke storing over onze streken schuiven en zijn er tijdelijk meer wolkenvelden. Het blijft evenwel droog en het zonnige weer wordt stilaan opnieuw hersteld. Op het einde van de week gaat de luchtdruk stilaan dalen en het warme en zonnige lenteweer wordt afgesloten met klank en lichtspel.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden en in de ochtend kan er hier en daar mist voorkomen. De bewolking breekt echter stilaan en vooral na de middag is er ook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 15 graden.
Morgen wordt het schitterend zonnig weer met weinig wind en maxima rond gemiddeld 19 graden. Met een matige uv-index kan de huid bij gevoelige personen gemakkelijk verbranden.
Vrijdag is het zonnig in de ochtend. Geleidelijk komen er meer wolken opzetten en in de late namiddag/avond zijn er enkele buien mogelijk, lokaal vergezeld van onweer. Het wordt warm bij maxima rond 21 graden.
In het weekend vallen er buien en de kans op onweer blijft gehandhaafd. Stilaan wordt het koeler met maxima op zondag rond 16 graden. Na het weekend wordt het nog wat koeler bij 12 graden en er staat een langere wisselvallige periode voor de deur. (Michel Nulens – Meteoservices)21190