Het weer: tropische maxima!

Met depressies en storingen over de Britse Eilanden en een hogedrukgebied over Oost-Europa wordt over onze regio in een zuidelijke luchtstroming lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. Het kwik gaat daarbij flink de hoogte in en bereikt zelfs tropische maxima. De storingen in het westen schuiven echter op het einde van de week over onze regio, met nadien tijdelijk wat minder hoge temperaturen.
Vandaag domineert de zon het weerbeeld en er komen slechts enkele wolken voor. Met een zwak zuidelijk briesje bereikt het kwik 28 graden.
Morgen is het zonnig, droog en erg warm bij maxima rond 30 graden. Later in de namiddag nemen de wolken stilaan toe vanuit het westen. In de nachtperiode zijn er buien mogelijk, lokaal met onweer.
Vrijdag kunnen er in de ochtend nog enkele buien vallen, maar nadien wordt het stilaan droog en is er meer ruimte voor de zon. Het wordt iets minder warm bij 28 graden.
Zaterdag is het rustig en droog zomerweer bij 25 graden en een afwisseling van zon en wolken.
Zondag domineert de zon en het blijft droog. De maxima komen uit op gemiddeld 26 graden.
Na het weekend brengt een volgend hogedrukgebied stabiel en rustig zomerweer, waarbij het kwik zelfs dicht bij de tropische grens van 30 graden uitkomt. Soms kan het zelfs tropisch warm worden. In de tweede helft van de week wordt het stilaan onweerachtig. (Michel Nulens - Meteoservices)22273